Дори при пазаруване в супермаркет в Кипър вече се изисква клиентите

...
Дори при пазаруване в супермаркет в Кипър вече се изисква клиентите
Коментари Харесай

В Кипър влизат в супермаркета с ковид сертификат

Дори при извършване на покупки в супермаркет в Кипър към този момент се изисква клиентите да са имунизирани, преболедували или да имат негативен тест за COVID-19, изработен през последните 72 часа, заяви БНР.

От 5 ч. тази заран са в действие нови по-строги ограничения, с цел да бъде овладяно разпространяването на ковид.

До 31 юли коронавирусният  " безвреден пропуск " (SafePass) е наложителен за всички места навън и закрито, където според здравните протоколи могат да се съберат повече от 20 души.

Сертификатът удостоверява ваксиниране, преболедуване или 72-часов тест. Той обгръща комерсиалните обекти, в това число супермаркети, само че без независими дребни магазини. Пропускът важи и за заведения за хранене, нощни клубове и други места за развлечения, като гостите в тях би трябвало да са единствено седящи, най-вече до 10 души на маса и танците не са позволени.

Гражданите би трябвало да разполагат с документа и при прилагане на обществения превоз, при приемане на различни услуги в държавния и частния бранш, в банки, потребителски центрове.

Правителството взе решения за стягане на режима в петък, след поредност от върхове с над 1000 нови случая на ковид за денонощие. В понеделник броят им също надвиши 1000 при направени съвсем 70 000 теста.

В неделя в столицата Никозия се състоя голям протест с искане неотложно да се отстрани " безвредният пропуск ", както и условието за наложителни проби 2 пъти седмично за неимунизираните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР